У Мексиці стався потужний землетрус, є загроза цунамі

Читать на русском
На півдні Мексики у вівторок, 23 червня, стався землетрус магнітудою 7,5. Національний центр попередження про цунамі США оголосив у вівторок попередження для Гватемали, Мексики, Гондурасу і Сальвадора.
REUTERS / Tomas Bravo

На півдні Мексики у вівторок, 23 червня, стався землетрус магнітудою 7,5.

Про це повідомила в Twitter Національна сейсмологічна служба латиноамериканської країни.

Губернатор мексиканського штату Оахака Алехандро Мурат повідомив про одного загиблого.

«За попередніми даними, в населеному пункті Крусесітас сталося обвалення [будівлі], при якому одна людина загинула і ще одна постраждала», - сказав Мурат під час прямого включення, яке транслювалося на сайті газети Milenio. За словами губернатора, стихія також завдала деяким будівлям і об'єктів інфраструктури збиток, який влада поки оцінюють як невеликий.

Згідно з інформацією Національної сейсмологічної служби Мексики, епіцентр підземного поштовху магнітудою 7,5 залягав на глибині 5 км на відстані в 23 км від населеного пункту Крусесіта на тихоокеанському узбережжі. Землетрус відчувався на території щонайменше п'яти регіонів, у тому числі в столиці країни.

Національний центр попередження про цунамі США оголосив у вівторок попередження для Гватемали, Мексики, Гондурасу і Сальвадора після сильного землетрусу неподалік від мексиканського міста Оахака-де-Хуарес в штаті Оахака. Про це повідомляється на сайті центру.

Нагадаємо, у Японії стався землетрус магнітудою 6,3 біля північно-західного узбережжя острова Амамі у префектурі Кагосіма.

Раніше на Прикарпатті стався другий землетрус за добу.

Також нагадаємо, в Середземному морі стався землетрус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: