До НАБУ передали справу заступника мера Чернігова

Читать на русском
Офіс генпрокурора передав до Національного бюро справу заступника Чернігівського міського голови про зловживання.
фото: chernigiv-rada.gov.ua

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро справу за підозрою заступника міського голови Чернігова з питань діяльності виконавчих органів ради Віктора Геращенка у зловживаннях на понад 30 млн грн.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у червні 2023 року Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора повідомили заступнику мера Чернігова про підозру у зловживаннях. За матеріалами справи, Геращенко організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатору для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена унаслідок російських обстрілів навесні 2022 року. Вже в липні обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 млн грн. Для реалізації оборудки фігурант «скоординував» свої злочинні дії з керівництвом компанії-постачальника.

19 червня Шевченківський районний суд Києва заарештував Геращенка з альтернативою 32 млн грн застави. Який надалі був запобіжний захід невідомо, оскільки останнє публічне рішення у справі було в липні. Однак детектив НАБУ і прокурор САП просили суд продовжити заступнику мера Чернігова запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Ймовірно Геращенку пом'якшили запобіжний захід.

«Клопотання задовольнити. Продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту підозрюваному (Геращенку – ред.) із забороною залишати житло період доби з 22:00 до 05:00, за винятком необхідності отримання медичної допомоги, необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру до 15.02.2024 включно, але в межах строку досудового розслідування, з обов'язком прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду», – йдеться в рішенні.

Підозрюваний також зобов'язаний: не відлучатися із Чернігівської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Крім того, ВАКС продовжив слідство у справі заступника мера Чернігова до 19 лютого 2024 року.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння коштами в Одеській області. Також Офіс генпрокурора передав до НАБУ справу поліцейського із Чернівців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: