Глава Мінцифри розповів, які нові послуги з'являться у «Дії»

Читать на русском
На першому за час повномасштабної війни Дія Саміті Міністерство цифрової трансформації представить декілька нових послуг.
facebook.com/mykhailofedorov.com.ua

Завтра, 19 грудня, відбудеться перший «Дія.Саміт» за час повномасштабної війни, і Міністерство цифрової трансформації представить декілька нових послуг. Серед новинок – оновлена послуга з реєстрації ФОП, послуги для моряків та «еПідприємець».

Про це віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів в інтерв'ю 24 каналу.

Федоров відповів, чи є остаточним рішення не розсилати повістки через «Дію»Михайло Федоров запевнив, що вводити розсилку повісток через додаток Дія не планують, це рішення переглядатися не буде.

«Найперше, ми оновлюємо послугу по реєстрації ФОП. Сьогодні це автоматична послуга із закриття ФОП, але ми також додаємо автоматичне оновлення даних про ФОП. Тобто у «Дії» в кілька кліків можна буде змінити прізвище, кведи або контактну інформацію. І це відбуватиметься автоматично, без реєстратора. Тобто послуга стає комплексно-автоматичною», – розповів міністр.

Також буде запущено послуги для моряків – модернізація процесу отримання кваліфікаційних документів. Буде розширено перелік звань, на які моряки можуть подати документи.

Крім того, буде запущено комплексний сервіс та послуга «єПідприємець». «Вона об'єднує 8 послуг для бізнесу і дозволяє отримувати їх за однією заявою. Йдеться не тільки про реєстрацію бізнесу, а й про паралельне отримання додаткових послуг, які необхідні саме для цього підприємства, щоб не ходити по інших сайтах чи офлайн-органах», – сказав Федоров.

«Послуга, яку ми найбільш чекали, – це перереєстрація авто. Цю послугу ми запускаємо спільно з МВС. Це одна з найскладніших послуг за час побудови цифрової держави. Вона позбавляє центри МВС монополії на купівлю-продаж авто і дозволяє людям в форматі people-to-people купувати чи продавати авто», – додав він.

У «Дії» також з'явиться оновлена карта укриттів та пунктів незламності. І буде оновлено сам дизайн додатку.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін підтримав запуск сервісу для державних службовців «Дія.Офіс».

Федоров анонсував запуск на порталі «Дія» вдосконаленої послуги з оформлення житлової субсидії. Крім того, у додатку можна буде оформити тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: