Ліцензії для азартних ігор: очікувані та реальні надходження до держбюджету

Читать на русском

Гральний бізнес у листопаді заплатив рекордну суму податків до державного бюджету – 2,6 млрд гривень. Це вдесятеро більше, ніж за весь 2021 рік, і втричі більше, ніж за весь минулий рік. Крім того, вже перевиконано план надходжень до бюджету ліцензійних платежів. «Слово і діло» пропонує подивитися, яким був очікуваний та реальний дохід держави від плати за ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор.

Надходження до держбюджету від плати за ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор – очікування та реальність.
Дохід від ліцензій на гральний бізнесСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У 2020 році держава розраховувала залучити до бюджету 4 млрд 411,3 млн гривень доходу від ліцензій на гральний бізнес, проте насправді не отримала нічого. Закон про легалізацію було ухвалено лише у липні, а Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей створена наприкінці вересня.

В результаті першу ліцензію КРАІЛ видала лише у лютому, до бюджету-2021 від неї надійшло близько 23,4 млн гривень.

На 2021 рік до держбюджету було закладено 7 млрд 443,4 млн гривень очікуваного доходу від ліцензій на гральний бізнес. План було виконано на 21,2% – від ліцензій надійшло 1 млрд 579,9 млн.

На 2022 рік очікування від надходжень до бюджету було знижено до 1 млрд 189,7 млн гривень. План майже вдалося виконати: держбюджет отримав 1 млрд 166,1 млн або 98% від запланованої суми.

Цього року у держбюджеті заплановано одержання 1 млрд 596,2 млн гривень від плати за ліцензії. З початку року і до середини листопада до бюджету вже надійшло 1 млрд 608,6 млн гривень – тобто план вже перевиконано, навіть без урахування грудня.

Від ліцензій на гральний бізнес в 2024 році уряд розраховує отримати 1 млрд 47,5 млн гривень.

Нагадаємо, «Слово і діло» розповідало, як гральний бізнес регулюється у країнах світу.

На інфографіці – скільки коштів надходило до бюджету від приватизації держмайна та яким був план.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: