З укриття Авдіївського коксохімічного заводу евакуювали останніх цивільних

Читать на русском
У суботу, 9 грудня, стало відомо, що з укриття Авдіївського коксохімічного заводу евакуювали 12 людей. Це останні цивільні, які там переховувалися.
day.kyiv.ua

Дванадцять людей, які переховувалися в укритті Авдіївського коксохімічного заводу, вдалося евакуювати. Вони були останніми цивільними, що там досі переховувалися.

Про це начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив Суспільному Донбас.

Він розповів, що ці люди прийшли в укриття заводу з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та попросили прихистку.

«Залишалось 12 людей, це цивільні, частина з них працювала в підрядних організаціях, які по договору працювали на коксохімі. Вони знали, які там укриття є. І тому вони попросились», – заявив він.

Попри все, вмовити людей на евакуацію було дуже складно.

«Після виведення, вже місяць, мабуть, як вивели всіх працівників коксохіму, ці люди відмовились евакуйовуватись з заводу і залишались. Їх спочатку було 17, потім ми трьох вмовили, ще потім двох. Станом на вчора їх було 12, зараз вдалось всіх вмовити, всіх вивезли», – додав начальник МВА.

Барабаш зазначив, що люди перебувають в Покровську. Хтось з них поїде далі, а хтось залишиться в Донецькій області. Наразі з евакуйованими працюють психологи.

Нагадаємо, в Авдіївці залишається понад 1200 цивільних. Зараз евакуація дещо сповільнилася, бо люди бояться самої дороги, по якій треба їхати.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що російські війська зосередилися на Авдіївці та Мар'їнці, там ворог знову активізував артилерію. В окремих випадках росіяни використовують піхоту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: