Україна отримала від Євросоюзу ще 1,5 млрд євро допомоги

Читать на русском
Сьогодні Україна отримала ще одну виплату макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 1,5 млрд євро.
фото Єврокомісія/Facebook

Єврокомісія перерахувала Україні черговий транш макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 мільярда євро.

Про це повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн у Twitter у середу, 22 листопада.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

«Фінансування з боку Європи підтримувало економічну стабільність України та державні послуги з моменту початку російської війни. Сьогодні ми виділяємо нові 1,5 млрд євро», – написала вона.

За словами фон дер Ляйєн, загалом підтримка України з боку ЄС досягла 85 млрд євро і продовжуватиметься. Зокрема, Брюссель має намір виділити Україні 50 млрд євро до 2027 року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив отримання нового траншу.

«ЄС виплатив Україні черговий транш макрофінансової допомоги розміром 1,5 млрд євро. Таким чином загальна бюджетна підтримка Євросоюзу нашій країні цього року вже сягнула понад 16,5 млрд євро. Це допомагає нам зберігати економічну стійкість в умовах повномасштабної війни», – написав він.

Нагадаємо, місяць тому (23 жовтня) Україна отримала від Євросоюзу дев'ятий транш макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 млрд. євро. А 21 листопада стало відомо, що Німеччина надає Україні військову допомогу ще на 1,3 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: