Сили ППО знищили вночі десять «шахедів»

Читать на русском
У ніч на 3 грудня противник атакував 12-ма ударними БпЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59.
Ілюстративне фотоGetty Images

Російські окупаційні війська вночі атакували територію України за допомогою крилатої ракети, а також 12 ударних безпілотників. Десять дронів-камікадзе були знищені протиповітряною обороною.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

«У ніч на 3 грудня 2023 року противник атакував 12 ударними БпЛА типу «Shahed» з району Приморсько-Ахтарська рф та керованою авіаційною ракетою Х-59 з повітряного простору Білгородської області рф», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ударні БпЛА атакували у декілька хвиль, заходили через тимчасово окуповані території Херсонщини в Миколаївську область.

«Саме на Миколаївщині, в зоні відповідальності повітряного командування «Південь», більшість «шахедів» було знищено протиповітряною обороною. Решта - прямували в північно-західному напрямку і були збиті в районі Старокостянтинова на Хмельниччині», - наголосили у Генштабі.

Внаслідок бойової роботи сил ППО знищено 10 ударних БПЛА «Shahed-136/131». Також повідомляється, що керована авіаційна ракета Х-59 не досягла своєї мети.

Нагадаємо, раніше спікер Повітряних сил Юрій Ігнат порівняв запаси ракет росіян перед зимою зараз і рік тому.

За даними МВС, упродовж цього року російські війська 59 тисяч разів обстріляли населені пункти України. Ігор Клименко назвав кількість загиблих мирних громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: