Не можемо ризикувати: Ігнат заявив, що сповіщення про тривоги через МіГи поки не зміниться

Читать на русском
Українські військові й надалі оголошуватимуть тривогу по всій країні під час зльоту російських МІГів.
фото Суспільне

ЗСУ поки що не можуть змінити систему оповіщення населення про повітряну загрозу, коли в росії злітає МіГ-31. Незважаючи на прохання президента Володимира Зеленського, поки що уникнути тривалих тривог українцям не вдасться.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Українського Радіо.

Зеленський доручив знайти рішення ситуації з довгими тривогами через зліт МіГівПрезидент Зеленський провів чергове засідання Ставки. Учасники, серед іншого, обговорили, що робити з повітряною тривогою під час польоту російських МІГів.

За його словами, система сповіщення про повітряну тривогу щодо ударних БПЛА, ракетної атаки рф, тактичної авіації чи РСЗВ поки що залишиться незмінною.

«Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якнайшвидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, тобто у який колір зафарбувати карту – це буде прийнято на найвищому рівні», – сказав Ігнат.

Він зазначив, що стосується МіГу, то іноді військові мають інформацію, що він злетів з гіперзвуковою ракетою, іноді українські бійці знають, що винищувач піднявся без неї. А іноді немає жодної інформації, тож ризикувати Повітряні сили не мають права.

Нагадаємо, 17 листопада президент Володимир Зеленський на ставці доручив знайти рішення, щоб вильоти російських МіГ-31К не паралізували країну на дві-три години.

У Повітряних силах заявили про пошук непростого рішення на це прохання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: