ВАКС стягнув в бюджет заставу обвинуваченого ексдепутата

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про стягнення в дохід держави застави, внесеної за обвинуваченого.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього депутата Ренійської міської ради Одеської області Івана Пойдолова та стягнув в бюджет 1,87 млн грн внесеної за нього застави.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Сьогодні, 22 листопада, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та звернула в дохід держави заставу у розмірі 1 878 800 грн, внесену за колишнього депутата Ренійської міської ради Одеської області. Колегія суддів ВАКС також задовольнила клопотання прокурора САП щодо обрання запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді тримання під вартою. Після затримання обвинуваченого і не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження має бути розглянуте за участю обвинуваченого питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – інформує суд.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті цю справу. За версією обвинувачення, депутат Ренійської міськради Іван Пойдолов, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою Ігорем Плеховим отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: