Злочинна організація на митниці: третього підозрюваного заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту третього підозрюваного у справі про створення злочинної організації на Волинській митниці Державної митної служби.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«20 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 4 млн грн застави до ще одного учасника злочинної організації на Волинській митниці, члени якої забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів у зоні діяльності митниці, чим завдали державі збитків на суму понад 475 млн грн», – інформує орган.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього працівника Служби безпеки України Олександра Громика у цій справі. На думку слідства, він є очільником злочинної організації на Волинській митниці.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: