ВР у першому читанні підтримала розширення штату Антикорупційного бюро

Читать на русском
Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкти для удосконалення роботи НАБУ та САП.
ВРУ / Telegram

Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт про посилення інституційної спроможності Національного антикорупційного бюро, який передбачає збільшення граничної чисельності штату з 700 до 100 осіб.

Законопроєкт №10203-1 підтримали 323 нардепи, його ухвалення – одна з рекомендацій Єврокомісії.

Передбачено, що гранична чисельність штату НАБУ збільшиться з 700 до 1000 осіб, зокрема кількість осіб начальницького складу збільшиться з 500 до 750 осіб.

Також у законопроєкті передбачено поетапне проведення конкурсу на заміщення вакантних посад: у 2024 році – на 100 посад; у 2025 році – на 100 посад; 2026 року – на 100 посад.

У пояснювальній записці зазначається, що реалізація законопроєкту посилить кадровий потенціал НАБУ, що забезпечить підвищення ефективності та результативності у розкритті та попередженні корупційних злочинів.

Також народні депутати у першому читанні 286 голосами ухвалили законопроєкт про посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – ініціатива є одним із структурних маяків МВФ та Євросоюзу.

Законопроєкт, зокрема, передбачає вдосконалення процедури відбору прокурорів та призначення на адміністративні посади до САП, врегулювання дисциплінарної відповідальності прокурорів САП та визначення положень про підзвітність керівництва САП.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто є рекордсменом за кількістю отриманих від НАБУ підозр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: