Апеляційна палата розгляне скаргу на закриття справи Альперіна

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою антикорупційного прокурора на рішення суду про закриття справи про митницю.
Вадим Альперін з адвокатамифото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення про закриття справи за обвинуваченням одеського бізнесмена Вадима Альперіна та інших у зловживаннях на митниці, а також створенні бізнесменом злочинної організації.

Таке рішення 6 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд закрив справу Альперіна нібито у зв'язку із закінченням строків розслідування після повідомлення про підозру. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора САП на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 12 жовтня 2023 року про закриття кримінального провадження. Надіслати учасникам судового провадження копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційної скарги, інформацією про їхні права та обов'язки. Встановити учасникам судового провадження строк для подачі заперечень на апеляційну скаргу до 17 листопада 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Альперін створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: