Стало відомо, коли Рада почне розглядати фінальний держбюджет-2024

Читать на русском
Народні депутати розпочнуть розгляд проекту державного бюджету у другому читанні 9 листопада.
фото Вікіпедія

Верховна рада розпочне розгляд проекту державного бюджету-2024 у другому читанні вже завтра, 9 листопада. Ухвалити його нардепи мають до 1 грудня.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

За його словами, ВР планує у четверг почати розглядати законопроект №10000 «Про державний бюджет на 2024 рік», а також розглянути низку кадрових питань.

Йдеться про звільнення Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту України та призначення нинішнього керівника Рівненської ОВА Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подав до Верховної ради проект держбюджету-2024 до другого читання 2 листопада.

Дохідну частину проекту держбюджету збільшено порівняно з першим читанням на 22,2 млрд гривень до 1 768,5 млрд гривень. Видатки збільшено на 95,2 млн гривень 3 355 млрд гривень. Прогноз зростання реального ВВП на 2024 рік було знижено до 4,6% у другому читанні порівняно з 5,0% у першому.

У першому читанні держбюджет на 2024 рік було ухвалено 19 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: