Росіяни атакували південь України чотирма типами ракет і безпілотниками

Читать на русском
Російські війська завдали комбінованої атаки по півдню України за допомогою крилатих та балістичних ракет, а також дронів-камікадзе.
Сили оборони півдня України

Окупанти завдали атаки на південні регіони чотирма різними типами ракет. Ворог використав також дрони-камікадзе.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України та Генштаб ЗСУ.

За інформацією Генштабу, війська рф атакували Україну застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59, балістичну ракету «Іскандер-М», протикорабельну ракету «Онікс», дві керовані ракети Х-31 і 22 ударні БПЛА типу Shahed-136/131. Удари завдали по припортовій інфраструктурі Одеської області та по об'єктах цивільної інфраструктури Херсона.

Сили протиповітряної оборони знищили дві ракети Х-59 та 15 ударних БпЛА.

Відомо, що в Одесі зафіксовано влучення в центр міста та законсервовану промислову будівлю. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків та музей в історичній частині міста.

«Влучанням дронів-камікадзе у припортову інфраструктуру пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автомобілі із зерном. Пожежу оперативно ліквідовано», – додають у повідомленні.

У Силах оборони півдня додають, що по Херсону ворог використав протирадіолокаційну ракету Х-31П. Вона пошкодила 5-поверховий житловий будинок.

А Х-59, випущена по Миколаївщині, була знищена протиповітряною обороною.

Нагадаємо, в Одесі в результаті російської атаки 5 листопада ввечері п'ятеро людей отримали поранення. Під час атаки було серйозно пошкоджено Національний художній музей.

Також повідомлялося, що вдень 5 листопада війська росії вдарили ракетою по Одещині, постраждали троє людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: