«Ворог застосував декілька тактик»: Гуменюк розкрила деталі нічного удару по Одещині

Читать на русском
Російські війська під час нічної атаки на Одещину застосували одразу кілька тактик на різних напрямках. Про це розповіла начальниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.
Фото: detector.media

Російські війська під час нічної атаки по Одеській області застосували одразу кілька тактик на різних напрямках.

Про це розповіла начальниця об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa.

Вона повідомила, що порти на Дунаї залишаються головною ціллю російських атак на Одещині.

«Ворог застосував кілька тактик. У нашій зоні працювали дрони, запущені з мису Чауда в окупованому Криму. Їх було кілька груп, які постійно змінювали траєкторію. Це свідчить, що ворог використовує іншу систему навігації. Він робить це, щоб заплутати наші системи протиповітряної оборони. На жаль, є пошкодження», – заявила Гуменюк.

Вона додала, що вночі на півдні українські військові знищили 14 ворожих безпілотників-камікадзе.

«Ворог намагається продемонструвати світові, що може вигнати Україну із зернової ініціативи, але наша оборона доводить, що може зупинити тероризм росії», – наголосила спікер.

Нагадаємо, сьогодні глава Одеської ОВА розповів, що внаслідок атаки дронів на Ізмаїльський район пошкоджено припортову інфраструктуру та житлові будинки. Постраждала одна людина.

Раніше повідомлялося, що в Румунії знову впав російський дрон під час атаки на Одещину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: