Майже 190 тисяч мешканців Гази вимушено залишили свої оселі – ООН

Читать на русском
Кількість вимушених переселенців у секторі Газа через бойові дії перевищила 187 тисяч і продовжує зростати.
Getty Images

На сьогоднішній день понад 187 тисяч мешканців сектору Газа стали вимушеними внутрішніми переселенцями та залишили свої домівки через загрозу життю.

Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) у черговому оперативному зверненні щодо ситуації в Ізраїлі та секторі Газа.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

«Масове переміщення населення за останні 24 години в секторі Газа зросло, перевищивши цифру 187 тисяч осіб, і очікується, що воно продовжуватиме зростати. Понад 137 тисяч переміщених осіб знайшли притулок у школах БАПОР (школи, які працюють під егідою ООН)», – йдеться у повідомленні.

Крім того, понад 40 тисяч ВПО, чиї будинки було зруйновано або пошкоджено, приймають родичі та сусіди.

За даними ООН, зараз кількість вимушених переселенців у секторі Газа є найбільшою з моменту 50-денної ескалації бойових дій у 2014 році. Тоді вона стала смертоносною ескалацією в секторі Газа з 1967 року.

Нагадаємо, армія оборони Ізраїлю заявила, що за ніч уразила понад 200 цілей терористичного угруповання ХАМАС у секторі Газа.

9 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про повну облогу сектора Газа в рамках боротьби з терористичним угрупованням ХАМАС.

А прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу оголосив, що Ізраїль переходить до масованої атаки на ХАМАС, якої ще ніколи не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: