Україна повернула 11 дітей з окупованої частини Херсонщини

Читать на русском
Одинадцять дітей із Херсонської області – знову вдома. Їх удалося повернути на підконтрольну Україні територію.
ілюстративне фотоt.me/dmytro_lubinetzs

Україні вдалося повернути на підконтрольну територію із тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини ще 11 дітей. Наймолодшій дитині три роки.

Про це повідомила пресслужба Херсонської ОВА.

Лубінець розповів про механізм повернення українських дітей з росіїУкраїна розробила механізм повернення українських дітей, який передбачає кілька етапів. Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Одинадцять дітей із Херсонської області – знову вдома. Їх вдалося повернути на підконтрольну Україні територію із тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області», – йдеться у повідомленні.

Серед дітей двоє позбавлені батьківського піклування, решта дев'ять – мають батьків. Наймолодшій дівчинці лише три роки.

Над визволенням дітей працювали організація Save Ukraine, Офіс Уповноваженого ВР з прав людини, Мінреінтеграції, БТ «Українська мережа за права дитини», органи опіки та піклування, служби у справах дітей.

Загалом із початку цього року на підконтрольну територію повернули 112 юних жителів Херсонщини.

Нагадаємо, 13 вересня уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Україні вдалося повернути ще трьох дітей із тимчасово окупованих територій та росії.

12 вересня Україна повернула ще 13 дітей із окупованих територій Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: