Стало відомо, скільки оборонних підприємств України постраждали від обстрілів рф

Читать на русском
Оборонна промисловість України залишається однією з основних цілей російських ракетних ударів.
kmu.gov.ua

За час великої війни від російських обстрілів постраждали майже 40 підприємств оборонної промисловості України.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмігаль під Форуму оборонних індустрій у Києві 30 вересня.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

«Наша оборонна промисловість залишається однією з основних цілей для російських ракетних ударів, від атак яких постраждали 37 підприємств», – зазначив він.

За словами Шмигаля, всі розуміють ризики, але всі мають розуміти, що Україна стане новим центром виробництва військової продукції у Європі.

Прем'єр додав, що приватний сектор є ключовим партнером уряду, і Кабмін готовий допомагати всім, хто виробляє якісну зброю для української армії.

Шмігаль розповів, що у 2023 році уряд розпочав кілька експериментальних проектів з виробництва різного типу безпілотників, а також системно спрощує бюрократичні процедури для виробництва різних типів техніки та озброєння.

Прем'єр нагадав, що у проекті держбюджету України на 2024 рік збільшено витрати на підготовку виробництва продукції оборонного призначення у 7 разів – до 55,8 млрд грн.

Нагадаємо, під час форуму було створено Альянс оборонних індустрій, до нього приєдналися вже 38 компаній із 19 країн. Також Володимир Зеленський анонсував створення оборонного фонду за рахунок російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: