Сили оборони Таврійського напрямку мають частковий успіх біля Вербового і Новопрокопівки

Читать на русском
Сили оборони Таврійського напрямку мають частковий успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони Таврійського напрямку мають частковий успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області.

По це повідомляє Об’єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку у Facebook.

«Сили оборони України продовжують ведення оборони на півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах», – йдеться в повідомленні.

Відтак в результаті штурмових дій українські воїни мають частковий успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області. Наразі воїни витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом минулої доби, 15 вересня, на цьому напрямку загарбники завдали 2 ракетних та 15 авіаційних ударів, відбулося 15 бойових зіткнень. Крім того, ворог здійснив 535 обстрілів, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію.

Натомість підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 791 вогневе завдання. Загальні втрати ворога становили 196 осіб (вбито 57, поранено 138 загарбників). Було знищено 19 одиниць ворожої військової техніки, зокрема 2 ББМ, 2 артилерійські системи та міномети, 13 БпЛА, 1 одиницю автомобільної техніки та 1 одиницю спеціальної техніки.

Нагадаємо, 15 вересня на фронті сталося 24 бойові зіткнення. Росіяни завдали 59 авіаційних ударів і здійснили 36 обстрілів з РСЗВ як по позиціях наших військ, так і цивільним об'єктам.

До слова, втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення в Україну досягли вже близько 271 790 осіб. Також ворог втратив 4616 танків та сотні одиниць іншої військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: