Швеція поставила українським військовим партію танків Stridsvagn 122 – подробиці

Читать на русском
Міністерство оборони Швеції передало Збройним силам України всі обіцяні танки Stridsvagn 122 – ця модель є аналогом німецьких Leopard 2A5.
Фото: ura.news

Міністерство оборони Швеції передало Збройним силам України усі обіцяні танки Stridsvagn 122 – ця модель є аналогом німецьких Leopard 2A5.

Про це йдеться у заяві оборонного відомства країни.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Зазначається, що ЗСУ отримали 10 танків цього типу. Крім того, в Україну повернулися екіпажі, які проходили навчання на Stridsvagn 122 у Швеції.

У Міноборони додали, що танки перебувають в Україні «вже деякий час».

«Я вважаю, що передати ці машини – це абсолютно правильне рішення. Очевидно, що вони вплинуть на можливості української армії», – сказав командувач шведської армії Джонні Ліндфорс.

Нагадаємо, у серпні повідомлялося, що Україна та Швеція домовилися про спільне виготовлення та ремонт БМП CV-90.

А нещодавно ЗМІ повідомили, що Збройні сили Швеції на запит уряду країни розглянуть можливість відправки літаків Gripen до України. Уряд, серед іншого, хоче одержати інформацію про те, як передача літаків вплине на обороноздатність Швеції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: