Росія тримає понад 50 тис. бійців на Бахмутському напрямку

Читать на русском
Росія зосередила на Бахмутському напрямку 52 тисячі загарбників. Станом на 17 вересня на Східному напрямку перебуває близько 150 тисяч окупантів.
Getty Image

Росія зосередила на Бахмутському напрямку 52 тисячі загарбників. Станом на 17 вересня на Східному напрямку перебуває близько 150 тисяч окупантів.

Про це повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в етері телемарафону.

Відомо, що станом на 17 вересня на Бахмутському напрямку росіяни утримують 52 тисячі особового складу та приблизно 274 танки, а також тисячу броньованих машин, 150 артилерійських систем і трохи більше як 120 систем реактивного залпового вогню.

Всього на Східному напрямку ворог зосередив близько 150 тисячі окупантів та тисячі одиниць техніки.

«Також вони тримають досить багато своєї техніки. Близько тисячі танків, близько 3 тисяч бойових броньованих машин, тисячу артилерійських систем і 600 систем РСЗВ. Досить велике угруповування», – додав Євлаш.

Керівник пресслужби заявив, що втрати противника на сході перевищують українські втрати у 7-8 разів, що, за його словами, суперечить будь-якій військовій логіці та науці.

Нагадаємо, Сили оборони України звільнили Андріївку Донецької області і продовжили наступ поблизу Бахмута та на заході Запорізької області. Водночас для російських окупантів погіршилася тактична ситуація на південь від Бахмута.

Майор ЗСУ, заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін заявляв, що після втрати Андріївки, скоріш за все, ворог ще більше буде перекидати сил та засобів на Бахмутський напрямок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: