Шмигаль розповів, як зросте середня пенсія у 2024 році

Читать на русском
В Україні розпочинають пенсійну реформу, а для індексації пенсій запровадять коефіцієнти та бали.
Фото Слово і діло

В Україні буде проведено комплексну реформу пенсійної системи. Індексацію виплат проводитимуть за новим принципом. А сама реформа дозволить збільшити середній розмір пенсій українців до 6 тисяч гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 15 вересня.

Пенсійна реформа: чи можливий перехід на накопичувальну систему під час війниПерехід до накопичувальної пенсійної системи – давня обіцянка українських політиків. Чи можна перейти на цю систему під час війни з агресором, яку веде Україна?

За його словами, в Україні буде проведено комплексну пенсійну реформу. А вже цього року індексацію виплат буде здійснено за новим принципом.

«Будуть проіндексовані всі пенсії. Крім того, ми впровадимо коефіцієнти та бали, які дозволять людям з однаковими умовами виходу на пенсію, незалежно від його часу, отримувати однакову пенсію й однакову індексацію», – сказав Шмигаль.

Прем'єр уточнив, що ця реформа дозволить у 2024 році підвищити середню пенсію до 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Україні у липні провели третій за цей рік перерахунок пенсій.

У квітні цього року у Верховній раді зареєстрували черговий законопроект щодо впровадження накопичувального пенсійного забезпечення. Подробиці – в матеріалі «Слово і діло».

Також ми докладно писали про те, що відомо про індексацію пенсій у 2023 році та який сьогодні пенсійний вік у країнах світу і де його підвищили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: