Президент Португалії вперше приїхав з візитом до України

Читать на русском
Президент Португалії Марсело Ребелу де Соуза сьогодні, 23 серпня, вперше прибув до України з робочим з дводенним візитом.
cnnportugal.iol.pt

Президент Португалії Марсело Ребелу де Соуза сьогодні, 23 серпня, вперше прибув до України з робочим з дводенним візитом.

Про це пише португальське видання Observador.

Відомо, що президент Португалії прибув сьогодні потягом до української столиці о 7:30 ранку. Португальський журналіст Жоао Порфіріо написав, що Марсело Ребелу де Соуза уже відвідав Бучу, де вшанував пам’ять загиблих під час російської окупації. Завтра, у День Незалежності України, він зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським.

Варто відзначити, що запрошення відвідати Україну від Зеленського португальський лідер отримав ще минулого року через прем’єр-міністра Антоніо Кошту.

У CNN пишуть, президент наголосив, що перебуває в Києві, щоб продовжити португальську присутність і солідарність з Україною.

«Цілей декілька. По-перше, це продовження португальської присутності. Тут був прем'єр-міністр, голова Асамблеї республіки, кілька разів міністр закордонних справ, тепер приїхав президент республіки. Португалія демонструє свою солідарність у всіх сферах», – заявив він.

Нагадаємо, 8 липня президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта ухвалили спільну декларацію щодо членства України в НАТО.

Також писали, що ще у червні Португалія оголосила про новий пакет допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: