Справа заводу «Антонов»: суд зняв арешт з частини коштів

Читать на русском
Антикорупційний суд скасував частину грошових коштів, які перебувають на банківському рахунку юридичної фірми.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт частини грошових коштів, які перебували на рахунку юридичної фірми «Ілляшев і партнери», директору якої підозрюють у розтраті понад 16 млн грн державного підприємства «Завод «Антонов».

Таке рішення 18 липня ухвалив суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання представника адвокатського об'єднання «Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» – задовольнити частково. Скасувати частково арешт майна у кримінальному провадженні, а саме в частині арешту, накладеного на кошти в сумі 7 247 390,47 грн, що знаходяться на відкритому в АТ «ПроКредит Банк» банківському рахунку АО «ЮФ «Ілляшев та Партнери», – ідеться в рішенні.

Загалом на рахунку юрфірми «Ілляшев і партнери» було заарештовано 24,5 млн грн. Однак, як вважає слідство, заводу «Антонов» завдали збитки на суму понад 18 млн грн. Тому, ймовірно, з різниці між сумами зняли арешт. Наразі в судовому реєстрі немає повного рішення, хоча воно й ухвалене понад місяць тому.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи колишнього юриста заводу «Антонов» і директора адвокатського об'єднання «Ілляшев і партнери» про розтрату понад 18 млн грн. За даними слідства, у липні 2018 року адвокатське об'єднання в межах договору про надання юридичних послуг мало допомогти ДП «Антонов» стягнути заборгованість із збанкрутілого АТ «Брокбізнесбанк» за депозитним договором, загальний обсяг якої становив понад 347 млн грн. Частина цієї заборгованості була забезпечена іпотекою (нежитловою будівлею у Києві, оціночна вартість якої становила понад 120 млн грн). У грудні 2018 року будівлю передали ДП «Антонов» як часткове стягнення заборгованості.

Згідно з укладеним договором та додатковою угодою до нього, винагорода адвокатів за надані юридичні послуги мала становити 5% від вартості переданого, проте нереалізованого майна. Натомість тодішній директор з правових питань ДП «Антонов» за змовою з директором адвокатського об'єднання погодив оплату послуг у завищеному розмірі – майже 10% від оціночної вартості будівлі (переплата у близько 7 млн грн). Надалі ексюрист заводу «Антонов» погодив юрфірмі оплату додаткових 11 млн грн внаслідок передачі будівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: