«Армія дронів» відправила нову велику партію БПЛА на фронт

Читать на русском
Для українських захисників проект Армія дронів відправляє ще 270 ударних безпілотників Vampire.
скріншот з відео

Для українських захисників проект «Армія дронів» відправляє понад 270 ударних безпілотників Vampire, на які раніше проходив збір «Єдність».

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у п'ятницю, 18 серпня.

Найбільші збори на ЗСУ за час війни: на що і як швидко збирали коштиЗбір коштів для української армії під час війни. На інфографіці – топ-10 наймасштабніших проектів.

«Відправляємо на фронт понад 270 ударних дронів Vampire від «Армії дронів». Це коптери українського виробництва. Вони можуть нести до 15 кг корисного навантаження», – написав він.

Федоров зазначив, що ці дрони наші захисники будуть використовувати для знищення як броньованих автомобілів та танків, так і оборонних споруд ворога, фортифікаційних укріплень чи складів боєприпасів.

Кожен дрон оснащений тепловізором, тому може ефективно працювати вночі.

«Вибухові результати роботи цих «пташок» незабаром побачите у звітах ударних рот БПЛА», – додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, 14 серпня Михайло Федоров оголосив про новий збір «Єдність» на закупівлю 10 тисяч FPV-дронів із боєкомплектом. Українці за три дні зібрали на дрони усі необхідні 235 млн. гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: