Нічний удар по Одесі: стало відомо, скільки культурних пам'яток було пошкоджено через атаку рф

Читать на русском
У деяких приміщеннях вибуховою хвилею вибило скло та пошкоджено віконні рами. При цьому бетонні та несучі елементи будівлі - без значних руйнувань.
фото: ZN.ua

Внаслідок нічної атаки російських окупантів, 14 серпня, пошкоджено майже 30 пам'яток культурної спадщини і виробничі будівлі Одеського національного академічного театру опери та балету.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

«Внаслідок ракетної атаки росії у ніч на 14 серпня пошкоджено близько 10 кварталів історичної забудови в Центральному історичному ареалі Одеси. Зокрема, пошкодження отримали виробничі будівлі Одеського національного академічного театру опери та балету», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у результаті огляду комісія з обстеження встановила, що на цеглових конструкціях, біля вікон внаслідок обстрілу росіян виникли тріщини та відстало зовнішнє штукатурне оздоблення фасаду.

Крім того, у деяких приміщеннях вибуховою хвилею вибило скло та пошкоджено віконні рами. При цьому бетонні та несучі елементи будівлі - без значних руйнувань.

До того ж руйнувань в Одесі зазнали близько 30 пам’яток культурної спадщини (в основному вибите скло віконних прорізів, руйнація внутрішніх та зовнішніх оздоблень, понівечені віконні рами).

МІнкульт повідомив, що серед них - пам’ятки архітектури: гуртожиток Одеського коледжу мистецтв ім. Данькевича, музей української книги Одеської універсальної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського та п’ять навчальних корпусів педагогічного університету ім. Ушинського.

Як відомо, що під час удару по місту було пошкоджено декілька медичних закладів.

Нагадаємо, в ніч на 14 серпня рф атакувала Одесу за допомогою ударних дронів (15 штук) і восьми ракет морського базування «Калібр». Усі цілі збила ППО.

Внаслідок атаки троє людей отримали поранення. Також повідомлялося, що внаслідок падіння уламків та вибухової хвилі постраждали понад 200 будівель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: