У Криму посилилося протистояння між росіянами та українськими патріотами – ГУР

Читать на русском
У Криму посилили моніторинг підозрілих осіб, які потенційно можуть бути причетними до атак на військові об'єкти.
фото СБУ

На території тимчасово окупованого Криму зростає протистояння між російським контингентом та проукраїнсько налаштованим цивільним населенням.

Про це повідомило Головне управління розвідки МО України у вівторок, 1 серпня.

Невдовзі українські війська увійдуть в Крим – БудановЗбройні сили України мають скоро увійти до Криму. Фактично до звільнення півострова від окупантів залишилося чекати недовго. Про це заявив Кирило Буданов.

У розвідці зазначили, що на території Криму набули систематичного характеру атаки на військові об'єкти із застосуванням так званих «коктейлів Молотова». Організаторами та виконавцями більшості з них є саме проукраїнські громадяни.

«Щоб протистояти таким атакам особовий склад зс рф переведено в стан високої бойової готовності. Ведеться моніторинг «підозрілих осіб», які потенційно можуть бути причетними до подібних «інцидентів». Дозволено застосування фізичної сили та зброї. Проводяться масові затримання, арешти», – розповіли у ГУР.

Ряд громадян, які відмовилися отримувати російське громадянство, після проведених арештів вважаються «зниклими безвісти». А стосовно тих, хто залишається на волі, використовуються адміністративні покарання, великі штрафи, цькування. Людей звільняють із роботи, позбавляють майна та бізнесу, зазначають у розвідці.

Більшість затриманих та заарештованих – представники кримськотатарського народу.

Нагадаємо, нещодавно у Криму сталася «бавовна» на складі боєприпасів. А колаборанти заявили про атаку на залізницю між Кримом та Херсонщиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: