Рф зменшила угруповання у Чорному морі до 6 кораблів

Читать на русском
Ворожі війська у морі здебільшого зайняті контролем за надводною обстановкою. При цьому великі десантні кораблі продовжують курсувати вздовж поромної переправи.
Ілюстративне фотоarmyinform

Станом на суботу, 29 липня, на бойовому чергуванні у Чорному морі країна-агресор тримає шість кораблів. При цьому, серед них відсутні носії крилатих ракет типу «Калібр».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Зараз корабельне угруповання у зв’язку зі штормом скорочене фактично удвічі - поки вирував шторм, їх захитало. Наразі у Чорному морі 6 одиниць, в Азовському одна. Збирають дані про обстановку надводну. Ракетоносії – у пунктах базування, на бойовому чергуванні вони не спостерігаються», - сказала Гуменюк.

Згідно з її словами, ворожі війська у морі здебільшого зайняті контролем за надводною обстановкою. При цьому великі десантні кораблі продовжують курсувати вздовж поромної переправи.

«Але ми знаємо, що росіяни здатні застосовувати носії крилатих ракет з акваторій бухт, у яких вони перебувають для поповнення запасів», — зазначила речниця.

Вона додала, що українські сили тривалий час спостерігали за тим, як ворог поступово передислоковувався ближче до своїх берегів.

«Напрямок російський їм здається вже більш безпечним», - підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, в ОК «Південь» вважать, що складні погодні умови, зокрема гроза і шторм, можуть спонукати ворога до нових атак на Україну.

Вчора ввечері, 28 липня, росіяни вдарили по багатоповерхівці у Дніпрі. Також стало відомо, що у Дніпрі окуавнти потрапили до будівлі СБУ.

Раніше стало відомо про те, що у Дніпрі та Запоріжжі прогриміли вибухи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: