ВАКС призупинив слухання справи посадовця Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання сторони захисту про зупинення кримінального провадження про збитки Міноборони.

Вищий антикорупційний суд призупинив слухати справу за обвинуваченням заступника начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності Міністерства оборони Володимира Терещенка у завданні 1,34 млн доларів збитків державному підприємству «Промоборонекспорт», коли той його очолював. Його мобілізували в Збройні сили України.

Таке рішення 21 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документі, 7 липня Терещенка мобілізували і призначили на посаду офіцера секції оперативного керівництва оперативно-планового відділення штабу військової частини.

«Клопотання захисника обвинуваченого (Володимира Терещенка – ред.) про зупинення кримінального провадження - задовольнити. Зупинити судове провадження з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням (Володимира Терещенка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, до його звільнення з військової служби або до появи у нього реальної можливості брати участь у судовому провадженні», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, в.о. директора державного зовнішньоторговельного та інвестиційного підприємства «Промоборонекспорт» Володимир Терещенко впродовж 2016 року безпідставно та шляхом службового підроблення розтратив кошти держпідприємства під час виконання умов зовнішньоекономічного контракту, укладеного між Україною та однією з країн Північної Америки, про надання послуг з капітального ремонту трьох військових вертольотів. Внаслідок незаконних дій посадовця держпідприємству завдано збитків на загальну суму 1,34 млн доларів США.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Про підозру указаній особі повідомила СБУ, після чого 3 лютого 2023 року {embe.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: