ВАКС закрив справу нардепки «Слуги народу», бо вона розкаялась

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про звільнення підозрюваної депутатки від кримінальної відповідальності.
Ольга Саладухафото: Facebook

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності народну депутатку від фракції «Слуги народу» Ольгу Саладуху та закрив справу через те, що вона розкаялась.

Таке рішення 21 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Звільнити (Ольгу Саладуху – ред.) від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, на підставі ст. 45 КК України, у зв'язку з дійовим каяттям. Кримінальне провадження за підозрою (Ольги Саладухи – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України, у зв'язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 19 травня НАБУ і САП повідомили нардепці Ользі Саладусі про підозру у недостовірному декларуванні.

Нагадаємо, НАЗК знайшло в декларації за 2020 рік нардепки Саладухи ознаки недостовірного декларування. Вона у 2020 році придбала земельну ділянку площею 780 кв. м у селі Колонщина Макарівського району Київської області, проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок площею 170 кв. м вартістю майже 3,18 млн грн.

Сама політик вказала, що цю землю було придбано 16 листопада 2020 року і нібито на день покупки та станом на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об'єктів. Це, зокрема, підтверджується договором купівлі-продажу, в якому вказується, що земля вільна від забудов, та інформацією від продавця ТОВ «Нігма». Водночас НАЗК отримало відповідь від ТОВ «Лун». У ньому вказувалося, що фірма ще 15 червня 2019 року здійснило аерообліт в селі Колонщина з записом відео, на якому зафіксовано й вказаний будинок. Тобто вже в червні 2019 року нерухомість була, попри заперечення нардепки Саладухи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: