Активізація росіян на Куп'янському напрямку: в ОВА повідомили, чи є небезпека для Харківщини

Читать на русском
Російські окупанти намагаються штурмувати позиції бійців ЗСУ на Куп'янському напрямку, але наші воїни дають відсіч.
фото Олег Синєгубов / Telegram

Російські військові вже кілька днів намагаються проводити штурм на Куп'янському напрямку у Харківській області. Але українські захисники виявилися готовими до такого розвитку подій.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону у середу, 19 липня.

«Дуже потужне угруповання»: у ЗСУ назвали чисельність військ рф на Лимано-Купянському напрямкуЗа словами Череватого, розмір цього угруповання можна порівняти з чисельністю радянських військ в Афганістані – там у піковий період воювали приблизно 120 тисяч військових.

За його словами, активні штурмові дії окупантів на Куп'янському напрямку в останні дні успіху не мали.

«Наші збройні сили свої позиції тримають та знищують ворога. Окупанти накопичили досить великі сили, але це не стало несподіванкою для наших військових. Ситуація повністю контрольована ЗСУ», - запевнив Синєгубов.

При цьому голова ОВА додав, що ворог останніми днями посилив обстріл мирних жителів. Минулої доби під вогнем окупантів перебували 18 населених пунктів на півночі та північному сході Харківщини. Пошкоджено кілька житлових будинків.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Ганна Маляр також заявила, що наступ армії росії на Куп'янському напрямку в Харківській області безуспішний. Сили оборони перехопили ініціативу.

При цьому ворог продовжує обстрілювати Харків із Бєлгорода ракетами С-300.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: