Одеський бізнесмен намагався підкупити СБУ за 90 тис. євро: деталі

Читать на русском
Служба безпеки викрила одеського бізнесмена, який пропонував спецпризначенцям 90 тисяч євро, щоб вони припинили слідчі дій та не вилучали його майно у межах кримінального провадження.
ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила одеського бізнесмена, який пропонував спецпризначенцям 90 тисяч євро, щоб вони припинили слідчі дій та не вилучали його майно у межах кримінального провадження.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Telegram.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії бізнесмена на Одещині, який намагався їх підкупити. Фігурант пропонував хабар у 90 тисяч євро, щоб правоохоронці припинили слідчі дії та не вилучали його майно у межах кримінального провадження.

Зловмисником виявився місцевий бізнесмен, директор однієї з логістичних компаній. Він є фігурантом в іншому кримінальному провадженні СБУ, де розслідуються корупційні схеми на експорті української агропродукції.

СБУ повідомила бізнесмену підозру за скоєне. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Також триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Відзначають, що бізнесмену загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради Михайла Головка, першого заступника голови та заступника голови Тернопільської ОВА Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука відповідно. За даними слідства, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати в цілому понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить відсторонити Михайла Головка від посади голови Тернопільської обласної ради, оскільки існують ризики перешкоджання слідству, використовуючи посаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: