Українців штрафуватимуть за куріння вейпів

Читать на русском
З 11 липня набирають чинності норми Закону № 1978 із змінами. Встановлюється заборона куріння електронних сигарет у громадських місцях, а також реклама вейпів та продаж людям, віком до 18 років.
Wikipedia (фото ілюстративне)

З 11 липня набувають чинності норми Закону № 1978, якими вносяться зміни до антитютюнового законодавства. Тепер заборони стосуватимуться й електронних пристроїв.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Що зміниться:

  • заборонять рекламу та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;
  • встановлять штраф за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1020 грн, а в разі повторного протягом року порушення – 10 200 грн;
  • заборонять продаж ароматизованих сигарет;
  • вводиться відповідальність щодо заборони куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок.

«З квітня 2023 року відновлено контроль за дотримання антитютюнового законодавства. Підставами для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері антитютюнового законодавства є: самостійне звернення субʼєкта господарювання, доручення прем’єр-міністра України і звернення фізичної особи», – пыдкреслили в Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, аналітики дослідили скільки грошей українці витрачають на сигарети на рік.

Також державна митна служба протягом минулого року передала на потреби української армії товарів та транспортних засобів на 356,4 млн грн, серед яких цигарки, навушники, мобільні телефони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: