УЗ повернула воєнізовану охорону на пасажирські рейси: що потрібно знати

Читать на русском
В УЗ нагадали, що воєнізована охорона має право здійснювати заходи фізичного впливу та використовувати спецзасоби, а також затримувати та передавати порушників порядку правоохоронцям.
Фото: censor.net

Укрзалізниця з 30 червня відновила супровід воєнізованою охороною пасажирських поїздів.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

В «Укрзалізниці» розповіли про нові умови повернення коштів за квитокПасажирам поїздів повертатимуть повну вартість квитків після відправлення. В Укрзалізниці запрацювали ці та інші нові правила.

Наразі співробітники воєнізованої охорони контролюють порядок у трьох поїздах: №81 Київ – Ужгород, №41 Дніпро – Трускавець та №712 Київ – Краматорськ. В УЗ зазначили, що пішли на такий крок для посилення заходів безпеки.

«Співробітники відомчої охорони вже здійснили 17 рейсів та приєдналися до вирішення кількох конфліктних ситуацій. Це були дрібні конфлікти, нічого серйозного, наприклад, не допустили до поїзда пасажира у нетверезому стані. Найближчим часом будемо масштабувати проєкт з урахуванням результатів першого тижня», – повідомив голова правління УЗ Євген Лященко.

Зазначається, що на вищевказаних рейсах працюють два співробітники воєнізованої охорони. Щоб їх викликати, слід звернутися до провідника або начальника поїзда.

В УЗ також нагадали, що воєнізована охорона має право здійснювати заходи фізичного впливу та використовувати спецзасоби, а також розглядати справи про адміністративні правопорушення. Крім того, вони можуть затримувати та передавати правопорушників правоохоронцям, проводити особистий огляд та огляд речей.

«Не маємо сумніву, що воєнізована охорона стане дієвим інструментом для виявлення та притягнення до відповідальності порушників. Крім того, працівники охорони зможуть допомогти поїзній бригаді вирішити і складніші конфліктні ситуації», – резюмували у компанії.

Нагадаємо, у середині червня Укрзалізниця у пілотному режимі відкрила продаж квитків у жіночі купе.

Раніше ми розповідали, в яких країнах є окремі вагони або купе для жінок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: