УЗ почала тестувати жіночі купе: на які поїзди можна купити квитки

Читать на русском
Жіночі купи з'являться у поїздах Київ – Ужгород, Дніпро – Трускавець, Київ – Кривий Ріг та Харків – Ясіня. Придбати квитки можна тільки в мобільному додатку на рейси з 30 червня.
Фото: УЗ

«Укрзалізниця» у пілотному режимі відкрила продаж квитків у жіночі купе. Поки така опція буде доступна на чотирьох рейсах далекого сполучення, купити квитки можна лише у мобільному додатку.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Комфортні подорожі: в яких країнах є окремі вагони чи купе для жінокВ Україні розгорілася суперечка щодо необхідності створити окремі вагони для жінок у поїздах. Світова практика – на інфографіці.

«Поїзди з доступними для придбання жіночими купе будуть відповідно марковані у застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років. Вартість проїзду в жіночих купе не відрізняється від звичайної, кількість квитків на одне замовлення так само обмежена чотирма», – розповіли в УЗ.

Під час пілотного періоду жіночі купе будуть доступні у поїздах: №81 Київ – Ужгород; №41 Дніпро – Трускавець; №75 Київ – Кривий Ріг; №15 Харків – Ясіня.

Як зазначили в УЗ, саме ці рейси є серед лідерів за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних випадків з початку року.

Жіночі купе у цих поїздах вже знаходяться у продажу на поїздки від 30 червня.

Нагадаємо, тестувати жіночі купе УЗ має намір протягом кількох місяців. Рішення про масштабування проєкту залежатиме від реального попиту та відгуків.

У яких країнах є окремі вагони чи купе для жінок – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: