Стало відомо, хто очолив рейтинг 500 найбагатших людей світу за підсумками першого півріччя

Читать на русском
У першій половині року 500 найбагатших людей світу збільшили свої статки на 852 млрд доларів.
AFP/Getty Images

Американський бізнесмен Ілон Маск очолив рейтинг 500 найбагатших людей світу за версією Bloomberg.

За підрахунками видання, засновник компаній Tesla, SpaceX та власник Twitter за останні шість місяців заробив 96,6 млрд доларів.

Рейтинг мільярдерів: у яких країнах найбільше заможних людейДо рейтингу Bloomberg входить 500 мільярдерів із 48 країн. Найбільше багатіїв у США та Китаї.

На другому місці – засновник компанії Meta Марк Цукерберг, який за перше півріччя заробив 58,9 млрд доларів. Активи Джеффа Безоса з початку року зросли на 47,4 млрд, Ларрі Еллісона – на 40,8 млрд, Бернара Арно – на 38,2 млрд.

Загалом у першій половині 2023 року 500 найбагатших людей світу збільшили свої статки на 852 млрд доларів.

За даними Bloomberg, кожен член індексу мільярдерів заробляв у середньому 14 млн доларів на день за останні шість місяців. Це було найкраще півріччя для мільярдерів із другої половини 2020-го.

Найбільші фінансові втрати за шість місяців були зафіксовані у індійського мільярдера Гаутама Адані – мінус 60,2 млрд доларів. Він також мав найбільший одноденний збиток – він втратив 20,8 млрд доларів 27 січня.

Нагадаємо, у квітні статки Ілона Маска скоротилися за добу на 12,6 млрд доларів після вибуху експериментальної ракети Starship від SpaceX.

Раніше видання Forbes проаналізувало, як з початку повномасштабної війни змінилися статки 20 найбагатших людей України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: