Ворог безуспішно наступав на 3 напрямках: ситуація на фронті

Читать на русском
Протягом доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Окупанти безуспішно наступали на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках.
Getty Image

Протягом доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Окупанти безуспішно наступали на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Відомо, що сьогодні протягом дня ворог завдав 22 авіаційних удари, здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області. Також здійснював артилерійські та мінометні обстріли в області.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Невського та південніше Діброви Луганської області. Завдав авіаційних ударів та артилерійських обстрілів понад 10 населених пунктів у Донецькій області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі Авдіївки. Здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів Донеччини.

На Мар’їнському напрямку захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріли близько 15 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів на Херсонщині.

Водночас авіація сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника, 2 по зенітно-ракетних комплексах та 1 по пункту управління ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 2 артилерійських засоби на вогневій позиції, засіб протиповітряної оборони, станцію РЕБ та ще один важливий об’єкт окупантів.

Нагадаємо, у Генштабі також повідомляли, що російські військові намагаються позбавити родини загиблих пільг та компенсацій, використовуючи мобільні крематорії.

Також писали, що на Таврійському напрямку українські воїни мають успіхи, бійці просуваються вперед.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: