В МЗС Британії запропонували вдвічі збільшити склад Радбезу ООН

Читать на русском
Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі закликав збільшити склад Ради безпеки ООН удвічі та нівелювати вплив росії.
Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс КлеверліФото: Leon Neal / Getty Images

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі закликав удвічі збільшити склад Ради безпеки ООН та нівелювати нинішній вплив російської федерації.

Про це повідомляє The Guardian.

Міністр закордонних справ Британії у першій за 30 років промові, яка схвалила глобальну багатосторонню систему, наголосив, що уважно вислухав лідерів глобального півдня і те, що вони відчувають, що впливові країни «накопичують владу та нехтують своїми обов’язками».

«Багатостороння система має враховувати голос найбідніших і найуразливіших країн. Голос бідних не завжди чують. Навіть з питань, які їх безпосередньо стосуються», – наголосив голова МЗС.

Клеверлі зауважив, що хоче бачити постійне представництво Африки в G20, а також щоб членство в Раді безпеки було розширено на Індію, Бразилію, Німеччину, Японію та африканські країни.Він переконаний, що це зробить російське право вето «менш значущим».

«Агресивне вторгнення росії в Україну – це продуманий напад на статут ООН і на центральні принципи міжнародного порядку, що був розроблений, перш за все, щоб покласти край усім спробам завоювання та анексії», – зауважив міністр.

Нагадаємо, Україна подає позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН.

Також повідомлялося, що росія затримала понад 800 цивільних в окупації. В ООН розповіли, скільки з них стратили.

Раніше в Євросоюзі закликали ООН забезпечити відповідальність росії за військові злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: