Це обличчя російської сторони: омбудсмен відреагував на вбивство підлітків у Бердянську

Читать на русском
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на вбивство двох підлітків в окупованому Бердянську Запорізької області.
facebook.com

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на вбивство двох підлітків в окупованому Бердянську Запорізької області.

Про це йдеться у його Telegram.

Сьогодні стало відомо, що у Бердянську російські військові вбили двох підлітків, які нібито займалися партизанською діяльністю.

«Двоє хлопців 2006 року народження, Тигран Оганісян і Микита Ханганов, вступили в бій з окупантами. Як відомо, вони знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про «ліквідацію» хлопців», – розповів омбудсмен.

Лубінець наголошує, що сьогодні двоє 16-річних хлопців стали героями. Останніми словами одного з них було: «Слава Україні».

«Не вистачає слів, щоб описати почуття гордості за юнаків, які чинили опір окупантам. Але водночас переповнює відчуття ницості, підлості та цинічності відносно країни-терориста. Адже про що говорити, коли окупанти можуть дозволити собі вбивати неповнолітніх? Рф має понести покарання! Вбивці мають бути засуджені», – додав він.

Омбудсмен зауважив, що весь світ має зрозуміти – щоденно на окупованих територіях порушуються права людини. І поки Україна не поверне свої території це буде продовжуватися.

Нагадаємо, наразі правозахисники намагаються зрозуміти, що дійсно сталося. Координатора Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова писала, що кілька днів тому за хлопцями приїжджав слідчий з озброєним конвоєм, але тоді їм вдалося втекти. Та вдень перед вбивством хлопці відзначилися в окупаційній поліції. Росіяни кажуть, що хлопці напали на поліцейських і внаслідок перестрілки їх убили.

Раніше повідомляли, що у тимчасово окупованому Маріуполі дітей перевіряють на причетність до партизанського руху та співпрацю з ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: