Росіяни вбили двох неповнолітніх партизанів у Бердянську

Читать на русском
В тимчасово окупованому Бердянську у Запорізькій області російські військові вбили двох неповнолітніх партизанів.
mil.in.ua

В тимчасово окупованому Бердянську у Запорізькій області російські військові вбили двох неповнолітніх партизанів.

Про це повідомляє координатора Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова у Facebook та Служба розшуку дітей.

«Ми глибоко шоковані новиною про ймовірне вбивство росіянами в окупованому Бердянську двох українських підлітків, серед яких нібито 16-річний Тігран Оганнісян», – йдеться в повідомленні Служби.

Відомо, що протягом року «Служба розшуку дітей Магнолія» разом із правозахисниками висвітлювали історію переслідування Тіграна Оганнісяна і його товариша силовиками рф, Їм загрожувало до 20 років ув’язнення. Росіяни стверджували, що нібито він та його також 16-річний товариш готували диверсію на мелітопольській залізниці. Відзначають, що обвинуваченню передували знущання, затримання та жорстокі катування дітей та їхніх рідних.

Вчора хлопці нібито ліквідували двох окупантів, після чого їх могли вбити.

Про вбивство дітей заявив також колаборант Володимир Рогов. Зокрема, він назвав вбитих неповнолітніх хлопців «терористами та бойовиками».

«Подробиці стрілянини у Бердянську – ліквідовані двоє проукраїнських терористів. Приблизно о 19-й годині, коли населення відпочивало з сім'ями на міській набережній, двоє бойовиків відкрили вогонь з автоматів. Унаслідок злагоджених та оперативних дій правоохоронних органів терористів було блоковано та знищено», – йдеться у повідомленні Рогова.

Наразі правозахисники намагаються зрозуміти, що дійсно сталося. Ольга Решетилова зазначає, що кілька днів тому за хлопцями приїжджав слідчий з озброєним конвоєм, але тоді їм вдалося втекти. Та вдень перед вбивством хлопці відзначилися в окупаційній поліції. Росіяни кажуть, що хлопці напали на поліцейських і внаслідок перестрілки їх убили.

«Наразі ми бачимо багато неспівпадіння у фактах, часі, одязі. Тіл хлопців батьки ще не бачили. Натомість рідних з учорашнього вечора мучать допитами і обшуками. Це дає підстави ставити під сумнів основну версію слідкома про напад на поліцейських. Принаймні батьки Тіграна і Микити вважають, що вся ця перестрілка, передсмертне відео - це постановка для того, щоб убити хлопців», – додає координаторка

Українські слідчі органи вже порушили кримінальне провадження за фактом вбивства дітей.

Раніше повідомляли, що у тимчасово окупованому Маріуполі дітей перевіряють на причетність до партизанського руху та співпрацю з ЗСУ.

Також писали, що російські загарбники шукають партизан на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: