У рф засудили художника, який «розмалював» синьо-жовтим кольором адміністрацію в Євпаторії

Читать на русском
Сьогодні, 6 червня, у росії засудили до 15 років ув'язнення в колонії загального режиму кримського художника Богдана Зізу.
Фото instagram

Сьогодні, 6 червня, у росії засудили до 15 років ув'язнення в колонії загального режиму кримського художника Богдана Зізу.

Про це повідомляє Telegram-канал «Ґрати».

Відомо, що вирок виніс 6 червня російський військовий суд у Ростові-на-Дону.

«Кримського художника-акціоніста Богдана Зізу російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 15 років ув'язнення в колонії загального режиму. Перші чотири роки він має провести у в'язниці», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що напередодні художник заявив, що із 10 червня розпочне голодування та вимагав позбавити його російського громадянства.

Чоловіку інкримінували чотири статті Кримінального кодексу російської федерації:

  • здійснений теракт;
  • загроза здійснення теракту;
  • заклик до тероризму
  • вандалізм із політичних причин.

Зазначимо, що ще у травні минулого року художник облив синьою та жовтою фарбами будівлю окупаційної адміністрації Євпаторії. Після цього чоловік кинув у будівлю коктейль із запальною сумішшю. Арештували його того ж дня російські силовики.

Нагадаємо, у Тулі засудили до 16 років колонії суворого режиму українця Андрія Петкевича, якого звинуватили у «шпигунстві».

Також писали, що суд у Москві присудив штраф у розмірі 3 млн рублів організації Wikimedia Foundation, Inc за статтю про війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: