На Таврійському напрямку захисники знищили понад три роти росіян

Читать на русском
Минулої доби, 5 червня, на Таврійському напрямку росіяни втратили більш як три роти своїх військових. Також було знищено та пошкоджено 55 одиниць ворожого озброєння.
Укрінформ

Минулої доби, 5 червня, на Таврійському напрямку росіяни втратили більш як три роти своїх військових. Також було знищено та пошкоджено 55 одиниць ворожого озброєння.

Про це в етері телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«Після ситуації у Бахмуті і довкола нього Мар’їнка залишається гарячою пульсуючою точкою номер два. Вкотре підтверджується, що противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської області», – заявив він.

Минулої доби відбулося понад 40 бойових зіткнень. В операційній зони Сил оборони Таврійського напрямку противник продовжує ведення наступальних дій на Андріївському напрямку, веде активну оборону на Запоріжжі, а саме на Новопавлівському та Оріхівському напрямках.

Відомо, що вчора на Таврійському напрямку ворог обстріляв українські позиції на Запоріжжі 122 рази, на Донеччині – 275 разів. У цілому захисники впевнено тримають оборону, підрозділи ракетних військ та артилерії впродовж доби виконали понад 1440 вогневих завдань. Йдеться як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше.

«Втрати ворога вбитими та пораненими на Таврійському напрямку складають більше 3 рот. Також знищено та пошкоджено 55 одиниць ворожої ОВТ. Цієї ночі знищено 6 танків, БТР, ББМ», – додав Шершень.

Водночас російська армія за останню добу втратила в Україні приблизно 800 військовослужбовців. З початку повномасштабної війни втрати становили вже 211 тисяч 150 осіб.

Британська розвідка повідомляли, що за останні 48 годин на багатьох ділянках російсько-українського фронту значно активізувалися бойові дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: