Зведення Генштабу: ЗСУ відбили 20 атак і завдали ударів по трьох «важливих цілях» ворога

Читать на русском
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки на Куп'янському та Мар'їнському напрямках.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Підрозділи Сил оборони відбили тут 20 ворожих атак.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 29 травня.

Протягом доби російська федерація завдала по території України два масовані ракетно-авіаційні удари з використанням крилатих і балістичних ракет, а також іранських ударних дронів.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Сумарно противник завдав 53 авіаційних ударів і здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та населених пунктів. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

«Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою», – зазначають у Генштабі.

На Куп'янському напрямку окупанти протягом доби вели безуспішні наступальні дії у районі Масютівки Харківської області. Низка населених пунктів зазнала артилерійських та мінометних обстрілів.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили 12 атак супротивника в районі міста Мар'їнка. Ворог завдав авіаційного удару в районі Георгіївки, а також обстріляв Мар'їнку та Георгіївку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледару та Пречистівки. Здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка та Шахтарське.

На Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямах протягом доби противник наступальних дій не робив. При цьому від ворожих обстрілів постраждала низка населених пунктів, розташованих неподалік лінії бойового зіткнення.

Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разівОкупанти щонайменше шість разів заявляли про захоплення Мар'їнки та Опитного, п'ять разів – Бахмута. Більше про фейкові перемоги рф – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів у районах Гуляйполі, Мала Токмачка Запорізької області. Здійснив обстріл населених пунктів Времівка, Зелене Поле, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степногриськ Запорізької області; Качкарівка, Мілове, Козацьке, Бургунка, Львів, Іванівка, Антонівка, Камишани, Дніпровське, Кізоміс Херсонської області та місто Херсон.

У Генштабі розповіли, що російські окупанти продовжують грабувати мирне населення на тимчасово окупованих територіях.

«Так, у тимчасово захопленому Сватовому Луганській області, фермерські господарства, які, у зв'язку з виїздом власника, не можуть надати деякі документи на право власності, просто забирають комбайни, вантажівки та іншу дорогу техніку», – йдеться у зведенні.

Авіація сил оборони відповіла на безчинства росіян 15 ударами по районах зосередження їх особового складу та військової техніки, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та ще три важливі цілі противника.

Нагадаємо, втрати російської армії перевалили за 207 тисяч військових. Тільки за останню добу рашисти втратили 430 військових, 4 танки та десятки одиниць інших видів військової техніки.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський анонсував активні наступальні дії на Лиманському напрямі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: