Україні довелося імпортувати електроенергію з Румунії: у чому причина

Читать на русском
У суботу, 27 травня, увечері Україні довелося імпортувати електроенергію з Румунії. Причиною став дефіцит потужності електростанцій.
Getty Image

У суботу, 27 травня, увечері Україні довелося імпортувати електроенергію з Румунії. Причиною став дефіцит потужності електростанцій.

Про це повідомляє «Укренерго» у Facebook.

Відомо, що нічна атака дронів не викликала нових пошкоджень в енергетичній інфраструктурі магістральних мереж, проте у системі спостерігається дефіцит електроенергії. Саме тому вчора, 27 травня з 21:00 до 22:00 для покриття вечірнього піка споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії.

«Причиною використання аварійної допомоги була нестача загальної потужності українських електростанцій. Імпорт зі Словаччини проводився, але у вечірній час», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що аварійна допомога – ситуативний захід швидкого реагування для балансування енергосистеми.

«Поки що електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але у вечірні години просимо споживати електроенергію бережливо. Експорт, як і вчора, не виробляється», – додають в «Укренерго».

Раніше у ДТЕК розповіли про дефіцит електроенергії влітку та ймовірність відключення світла

Відзначимо, що питання про перегляд цін на електроенергію для населення наразі є відкритим, проте розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: