Мер Ірпеня розповів, який відсоток населення повернувся до міста

Читать на русском
До Ірпеня, що на Київщині, вже повернулися 85% населення всього міста. Крім того, громада прийняла майже 25 тисяч внутрішньо переміщених осіб, переважно зі сходу.
Фото: AFP

До Ірпеня, що на Київщині, вже повернулися 85% населення всього міста. Крім того, громада прийняла майже 25 тисяч внутрішньо переміщених осіб, переважно зі сходу.

Про це повідомив ірпінський міський голова Олександр Маркушин в інтерв'ю Укрінформу.

Він зазначив, що більше 70% Ірпеня під час бойових дій було зруйновано росіянами.

«У місті пошкоджено 3 250 будинків. З них 1 500 – приватні будинки, які підлягають повному демонтажу, 1 400 – приватні будинки, які підлягають капітальному ремонту. Також пошкоджено 515 багатоповерхівок, з яких 39 уже треба демонтувати, а ще майже 100 будинків потребують капітального ремонту», – сказав мер.

Крім того, за словами Маркушина, під час бойових дій в Ірпені загинуло 39 бійців із підрозділу територіальної оборони та 50 військовослужбовців Збройних Сил.

«Також загинули більш як 300 цивільних мешканців міста, приблизно 310-315 людей. Але, якби ми не зробили евакуацію з міста, загиблих було б десятки тисяч. У нас стотисячне місто – на початку повномасштабного вторгнення вдалося евакуювати 95% людей», – наголосив він.

Посадовець додав, що серед загиблих – до 20 дітей.

«Наприклад, ситуація на Романівському мосту. Там на моїх очах загинуло двоє дітей і волонтер – від ворожої міни», – розповів Маркушин.

Нагадаємо, за останній рік поліція виявила на Київщині 15 місць масового поховання цивільних і три катівні, в яких окупанти знущалися з українців.

Окупація окремих частин Київської області тривала близько місяця. Напередодні стало відомо, скільки причетних до злочинів військових росії вже ідентифікували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: