ВАКС призначив засідання у справі про махінації з житлом для військових

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт у справі про корупцію в Міноборони і призначив за ним засідання.

Вищий антикорупційний суд призначив засідання у справі за обвинуваченням колишньої директорки департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України Лариси Храмченко та директора ТОВ «Будкапіталс» Олега Семенця у розтраті понад 18 млн грн під час будівництва квартир для військовослужбовців та їхніх родин у Київській області.

Таке рішення 15 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні № 42015000000002517 від 13.11.2015 за обвинуваченням (Лариси Храмченко – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, та (Олега Семенця – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, призначити підготовче судове засідання 22 травня 2023 року о 13:00», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у квітня 2023 року САП скерувала цю справу до суду. За версією слідства, т.в.о. директора департаменту капітального будівництва МОУ разом зі спільником створили умови для перерахування навесні 2015 року понад 18,66 млн грн компанії-забудовниці за нібито готові для вселення військовослужбовців та їхніх родин 96 квартир у будинку в Києво-Святошинському районі Київської області (передмістя Києва). Насправді ж будинок та оселі в ньому на той момент, як з'ясували детективи НАБУ, були недобудовані, не мали внутрішнього оздоблення, не мали всіх підведених комунікацій, що робило їх непридатними для життя. Натомість підозрювана фактично підробила необхідні для перерахунку коштів документи, внісши недостовірні відомості про стан готовності житла.

Ініціатором схеми НАБУ і САП вважають посадовця МОУ, директора компанії-забудовниці – її співучасником. Зокрема, він подав до Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області декларацію про готовність об'єкта до експлуатації, хоча будівництво на той момент не було завершено. Це сприяло вчиненню злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: