У росії після вертольотів розбилися два винищувачі – ЗМІ

Читать на русском
У суботу, 13 травня, в Брянській області російської федерації, після вертольотів розбилися ще два винищувачі.
Getty Image

У суботу, 13 травня, в Брянській області російської федерації, після вертольотів розбилися ще два винищувачі.

Про це повідомляють російські журналісти.

Спочатку російські пропагандисти зазначали, що, ймовірно, у Брянській області у Клинцях впав вертоліт. У місті нібито оголосили план «Перехват», щоб знайти того, хто може бути причетний до атаки. Пізніше окупанти заявили про ще один вертоліт, який нібито впав у місті Стародуб.

У ЗМІ також писали, що спецслужби перевіряють інформацію про літак, що впав у Стародубському районі Брянської області. Зокрема, мова йде про Су-34.

Згодом з’явилась інформація про збиття ще одного винищувача. Відтак, над Брянщиною росіяни сьогодні могли втратити 2 вертольоти Мі-8, літак Су-34 та літак Су-35. Однак інформація наразі непідтверджена. За повідомленнями російських ЗМІ, екіпажі вертольота Мі-8 та літака Су-34 загинули, адже пілот та штурман не змогли катапультуватися.

Пропагандистські канали також висловлюють припущення, що вертольоти й літак були збиті українськими зенітниками із застосуванням далекобійних систем, інші ж пишуть про диверсійні групи українців на території росії. Існує версія, що літаки могла збити російська протиповітряна оборона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Клинцях гелікоптер довго кружляв над містом, а потім впав на приватний будинок.

Додамо, 11 травня стало відомо, що у Брянській області росії безпілотник атакував Клінцовську нафтобазу «Брянськнафтопродукт», що належить компанії «Роснафта». А днем раніше губернатор Брянської області звинуватив ЗСУ в атаці дроном на адмінбудівлю у регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: