Росія хоче за допомогою крилатих ракет зірвати контрнаступ ЗСУ – розвідка Британії

Читать на русском
До березня рф часто запускала ці ракети, але зараз тимчасово призупинила використання цієї зброї, оскільки хоче відновити свої резервні запаси.
Missile Threat - CSIS

Росія розглядає крилаті ракети як ключову можливість завдати удару вглиб України, щоб зірвати очікувані українські контрнаступи.

Про це повідомили у міністерстві оборони Британії.

Там зазначили, що у ніч на 9 травня кораблі Чорноморського флоту росії здійснили вісім ударів крилатими ракетами SS-N-30a SAGARIS по Україні.

До березня рф часто запускала ці ракети, але зараз тимчасово призупинила використання цієї зброї, оскільки хоче відновити свої резервні запаси.

«У короткостроковій перспективі росія, ймовірно, розглядає крилаті ракети як ключову здатність завдати удару вглиб України, щоб зірвати очікувані українські контрнаступи», – йдеться у повідомленні.

У розвідці кажуть, що у стратегічному плані росія вважає таку зброю дуже важливою у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО.

«Як використовувати цю дефіцитну та дорогу зброю – одна з численних дилем, з якою стикаються російські командири, оскільки війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували», – додали у британському оборонному відомстві.

Нагадаємо, українські військові почали «формувати операції» напередодні довгоочікуваного контрнаступу.

А нещодавно в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу, щоб розпочати довгоочікуваний контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: