Коронація Чарльза III – трансляція

Читать на русском
Сьогодні, 6 травня, у Лондоні проходить коронація Чарльза ІІІ та його дружини Камілли. Захід відбувається у Вестмінстерському абатстві, яке з 1066 року є британською коронаційною церквою.
instagram.com/theroyalfamily

Сьогодні, 6 травня, у Лондоні проходить коронація Чарльза III та його дружини Камілли. Захід відбувається у Вестмінстерському абатстві, яке з 1066 року є британською коронаційною церквою.

Коронацію транслюють на YouTube каналі королівської родини.

WATCH LIVE: King Charles III CoronationThe Royal Family Channel

Watch live: The Coronation of King Charles III and Queen Camilla – BBC NewsBBC News

Відомо, що коронація 73-річного короля Чарльза III буде коротшою, аніж його покійної матері Єлизавети II. Подія розпочинається з ходи до Вестмінстерського абатства о 12:20 за київським часом. Процесія прибуде близько 13:00 й далі розпочнеться двогодинна церемонія.

Спочатку Чарльз III буде представлений підданим, після чого він виголосить королівську присягу. Під час богослужіння Чарльза буде помазано святою олією Мира, яка виготовляється з олив з Оливної гори та освячена в Єрусалимі. Таким чином підкреслюють духовний статус монарха. Згодом йому вручать регалії та коронують короною святого Едуарда XVII століття.

Після цього пройде церемонія коронації королеви-консорта Камілли, яка публічно не виголошуватиме присягу.

Близько 15:00 король і королева зійдуть зі своїх тронів і увійдуть до каплиці Святого Едуарда. О 16:30 вони привітають натовп з балкона Букінгемського палацу.

Додамо, коронацію відвідають близько 2 тисячі гостей, серед них будуть члени королівської родини, представники палат парламенту та церкви, а також видатні політики з країн Співдружності та всього світу.

Коронацію відвідала також перша леді України Олена Зеленська. Вона прибула до Лондона 4 травня, де зустрілася з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком та його дружиною Акшатою Мурті. Разом із Зеленською на події присутній прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Варто відзначити, що британські монархи залишаються єдиними в Європі, які вже понад тисячу років зберігають традицію коронації. До того ж для них це буде перша коронація у XXI столітті. «Слово і діло» зібрало цікаві факти про подію, яка має кодову назву «Золота сфера».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: