За добу українські захисники відбили понад 30 атак ворога на трьох напрямках

Читать на русском
Ворог минулої доби, 30 квітня, продовжив зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.
Укрінформ

Ворог минулої доби, 30 квітня, продовжив зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби відбито понад 36 атак противника на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники стійко тримають оборону», – йдеться в повідомленні.

Минулої доби росіяни завдали 5 ракетних ударів по містах Краматорськ, Костянтинівка та Павлоград. Також здійснили 27 авіаційних ударів та 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

У Генштабі також розповіли детальну інформацію на усіх напрямках фронту.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території республіки білорусь і надалі перебувають визначені підрозділи збройних сил російської федерації.

На Сіверському та Слобожанському напрямках протягом минулої доби ворог завдав авіаударів по населених пунктах Красний Хутір Чернігівської області та Середина-Буда на Сумщині. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Чернігівської області та Харківщини.

На Куп’янському напрямку росіяни наступальних дій не проводили. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали міста та села на Луганщині.

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області та Колодязі, Торське, Верхньокам’янське, Cпірне і Роздолівка – Донецької.

Тоді як на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, зокрема у напрямку населених пунктів Богданівка, Іванівське та Олександро-Шультине. Від ворожих обстрілів постраждали 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі Авдіївки та Первомайського та успіху не мав. Обстріляв Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Карлівку, Водяне та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник продовжує атакувати позиції сил оборони. Тривають бої за Мар’їнку. Ворожих обстрілів також зазнали Красногорівка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку наступальних дій не зафіксували. Проте росіяни обстріляли Вугледар, Пречистівку, Новоукраїнку та Золоту Ниву.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстріли були зафіксовані у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Атакував ворог також і Херсон.

Також стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях України загарбники продовжують свавілля. Відібрану в українців нерухомість вони передаватимуть російським силовикам.

Додамо, вночі у понеділок, 1 травня, по всій території Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Вона почала ширитися після 3-ї години ночі. Окрім Києва вибухи лунали також у Дніпрі та Сумщині. Усі ворожі цілі над столицею знищили сили ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: